mandag 26. mai 2014

Prinsesserommet























Badet er endelig bruksvennlig!

BADET ER BRUKSVENNLIG!

Etter 3 lange måneder med rot- støv og mange timer med arbeid er vi i mål.
Badet kunne endelig taes i bruk 18 mai etter siste finish med påkobling av vaskemaskin og montering av hyllesystem fra ikea. Vi mangler fortsatt skyvedører som vi skal spesialbestille på mål. Listverket måtte vi bestille. Fôringer er kjøpt inn og venter på montering. Ellers er det litt små pirk i taket- bittelitt sparkling og maling i overgangene fra flis til tak.

Slik ble slutt resultatet:

Vi har valgt integrert dusj løsning med tak og hånddusj i krommende detaljer (rør o.l er bygd inn i dusjhjørne). Her har vi bygd en nisje med hylle til lagring av div. Dusjdørene er innfellbare og kan krysses for å få bedre plass. På gulv har vi mosaikk fliser i blank mørk grå. Ellers på gulv har vi valgt industrielle gulv flis 30*60 i mørk grå. Vi valgte et servant skap fra IKEA, høyglans hvit med glasskap over.

Toalettet hjørne er delt opp med en lettvegg ved siden av. Her har vi også laget en nisje med hylle. og har laget kontrast ved å bruke mosaikk flis fra toalettet og opp mot taket.

Videre er lagringsområde våres tenkt både til vask, oppbevaring av både dagligdagse ting og skittentøy. Ettersom vi endte opp med litt dårligere plass enn fortventet måtte vi integrere stellebord i dette området. Algot serien på ikea har mange deler som gjorde dette mulig. Over vaskemaskin har vi montert en stor og dyp hylle som jeg har tenkt å bruke til dette. samt kan denne senere brukes til å stryke klær- brette klær o.l. GENIALT. Vi har ikke fått montert noe skyvedører her enda men dette skal komme på plass i løpet av sommeren, antageligvis med og uten glass på 2 skinner. En av de tre dørene skal være fastmontert pga fjernvarmesystemet.

























Vi har den siste tiden ryddet og ryddet både i stue og gang etter oppussingen. Masse verktøy, papp og rot som ikke lenger trenger å være fremme.

Jeg er lykkelig for å endelig kunne ta i bruk stua:D og at vi rakk målet om å få det bruksvennlig før vesle jenta kommer til verden.



 

mandag 12. mai 2014

Begynner å ligne på et bad igjen!

HEI HVOR DET GÅR.....

Endelig begynner badet igjen å ligne på noe som i det heletatt kan kalles et bad.

Flisene er nå ferdiglagt. og jeg får si at mannen min har vært super flink med flislegging på vegg- store blanke hvite flis og blanke mørk grå mosaikk i dusjhjørnet og nisjen ved toalettet. Ting tar tid men det blir skikkelig fint. Gleder oss over tanken på et flislagt bad. I dag startet han med fuging av veggene- i fargen lys grå. Om et par dager så skal gulvet til pers og fuges i fargen grå. Så er neste steg å legge silikon i div. hjørner og skjøter. Senere i uka skal jeg male over det siste i taket før elektriker kommer for å montere down-lights. Ikke mye som gjenstår, bare å flekke over litt her og der hvor det har blitt skader/merker. Planen er videre at rørlegger skal komme nærmere helga for å ferdigstille sitt arbeid med kobling til dusj, toalett og servantskap.

Kanskje vi har et bruksvennlig bad til helga? time will tell







Ha en fortsatt fin mandag folkens!


søndag 4. mai 2014

Orkidéen:D


Orkidéen min har våknet til live igjen- SÅ GØY!

Trodde de ikke kom til å blomstre igjen, men for et par dager siden så jeg knopper på denne orkidé
planten på loftstua. Har vært svært dårlig på å vanne den og, så dette var mildt sagt overraskende. Men slikt er alltid super ARTIG!

























Ønsker alle en riktig fin søndag videre!


torsdag 1. mai 2014

God 1 mai folkens:D

Håper alle har hatt en fin 1 mai så langt:D

I Trondheim har både sluddet/snødd/regnet og nå skinner sola. skikkelig trøndervær er det. Ikke noe tog eller generelt fri for min del da det ikke er en selvfølge med fri i mitt yrke- de gamle må ha hjelp uansett! blir en helt vanlig arbeidsdag for min del:D
















Jeg og mannen min jobber nå iherdig for å få ting på plass før det siste av flislegging kan gjøres. og heldigvis blir dette nå startet opp igjen i morgen kveld. Taket er malt- dusjhjørnet med dusjnisje er ferdig bygd- lettvegg er oppe, og nå skal boks rundt toalettet bygges.
Membran, bånd og primer skal på i kveld og i morgen++++ i div. skjøter. Nok å finne på!  

Badet er i utgangspunktet lite og avlangt- og med innebygdeløsninger og plater/flis som bygger ut mister vi jo litt av rommet. men det blir et mye mer praktisk bad enn det det var.  Det er nå det former seg:D